Emmi Rantanen

Olen 32-vuotias yrittäjä Espoosta. Minua ohjaa eteenpäin palava halu kannustaa kanssaihmisiä itsemyötätunnon harjoittamiseen sekä koko värikirjon näkemiseen mustavalkoisen maailmankatsomuksen sijaan. Uskon hartaasti näkökulmien vaihtamisen voimaan, sekä ratkaisukeskeisen ajattelutavan soveltamiseen työelämässä.

Ammennan inspiraatiotani erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja avoimista keskusteluista. Haluankin omalta osaltani olla mukana tukemassa työkulttuuria, jossa on tilaa rehelliselle kommunikaatiolle ja pääosassa on ihmisten hyvinvointi sekä vahvuuksien hyödyntäminen. Erilaisuus on valtava voimavara ja uskon, että jokaiselle meistä löytyy useampikin sopiva rooli työelämässä. Haluan kannustaa jokaista tarkastelemaan omaa toimintaansa ja löytämään itsestään motivaation olla parempi.

Olen nähnyt läheltä, miten huono johtaminen ajaa ihmiset loppuun ja yrityksen lopulta konkurssiin, jättäen jälkeensä kasan tuhkaksi poltettuja siltoja. Olen myös saanut olla mukana rakentamassa vanhan yrityksen raunioille uutta ja oppinut, miten suuri vaikutus oikeanlaisella henkilöstöjohtamisella voikaan olla. Ehkäpä juuri siksi minulle on äärimmäisen tärkeää kehittää jatkuvasti omaa osaamistani esihenkilönä ja myöskin tukea siinä apua tarvitsevia. Jokainen meistä ansaitsee työympäristön ja -yhteisön, josta voi ammentaa aina tarpeen tullen tukea, turvaa ja kannustusta.

Minulla on lähes 15 vuoden kokemus asiakaspalvelutyöstä ja kuuden vuoden kokemus esihenkilönä työskentelystä. Yrittäjyys näkyy vahvasti elämässäni, sillä etsin jatkuvasti uusia tapoja kehittää omaa toimintaani. Olen koulutukseltani parturi-kampaaja ja merkonomi, ja tällä hetkellä suoritan Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa. Isompien tutkintokokonaisuuksien lisäksi olen kerryttänyt kiitettävän määrän erilaisia kursseja niin esihenkilönä työskentelystä, ihmisten johtamisesta ja ratkaisukeskeisistä työtavoista.

Jos sinua kiinnostaa, miten työelämässä voisi yhdistää empatian ja asiakeskeisyyden, niin nykäise minua hihasta! Ihmisyys on niin paljon muutakin, kuin tunnemyrskyjä ja tilastotietoja, ja siksi kenenkään ei tarvitse musertua niiden alle.