Johanna Väänänen

Olen liikunta- ja hyvinvointialan moniosaaja. Liikunnanohjaajakoulutuksen jälkeen syvennyin liikuntamatkailuun- ja markkinointiin, valmentamiseen, ravitsemukseen sekä yogaan ja pilatekseen. Yli 20 vuoden kokemus liikunta-alalta on antanut monenlaista näkökulmaa siihen, miten asioita hoidetaan eri yrityksissä ja yhteisöissä. Vuosia ohjauksia, valmennuksia, koulutuksia, oman yrityksen pyörittämistä, jatkuvaa koulutusrumbaa jne. hoitaessa aloin miettiä; mitä seuraavaksi?

Päädyin sattumien kautta valmentamaan erilaisia työyhteisöjä niin fyysisen kuin henkisen valmennuksen saralla. Monien erilaisten työhyvinvoinnin valmennusten kautta olen saanut kokea mitä on valmentaminen ja muutosvalmennus; olen nähnyt valmennettavien ilot ja surut, onnistumiset ja epäonnistumiset, työyhteisöjen muutokset sekä paljon muuta. 10 vuoden kokemus työhyvinvoinnin saralla on vienyt minua määrätietoisesti opiskelemaan lisää enemmän ja enemmän aiheesta. Tiedon janoni on jatkuva eikä loppua ole näkyvissä. Koko ajan voit kehittää itseäsi ja samalla opit itsestäsi lisää.

Minua motivoi ihmisten saamat pienetkin oivallukset, jotka ovat askel eteenpäin prosessissa. Jokainen päivä on uusi alku, sinä itse voit määrätä sen suunnan. Oma valmennustyylini on kannustava, motivoiva, kyselevä, oivalluttava, eteenpäin vievä.

Työhyvinvointivalmentajakoulutus avasi silmiäni monenlaisista työkaluista, joita voimme käyttää parantaaksemme niin yksilön kuin yhteisön hyvinvointia. Samalla vahvistui oma ajatukseni siitä, kuinka tärkeä merkitys hyvinvoinnilla on työyhteisöissä. Yrityskulttuuria muutettaessa muutoksen tulisi lähteä ylhäältä alaspäin. Hyvä johtaja johtaa ensin itseään ja sen jälkeen alaisiaan. Jatkuva tiedonjano ajoi minua hankkimaan lisää työkaluja, jolloin suuntauduin opiskelemaan Ratkaisukeskeiseksi Coachiksi ja Re-Teaming-valmentajaksi. Polku, jolla nyt olen, on polku, jota pitkin haluan kulkea eteenpäin. Mihin polku vie, on vielä arvoitus!

Firsbeat Hyvinvointianalyysi on ollut monessa valmennusprosessissa mukana ja auttanut asiakkaitani ymmärtämään omasta hyvinvoinnistaan enemmän. Pienet oivallukset, joita hyvinvoinnin saralla on mittauksen jälkeen tapahtunut, ovat isommassa mittakaavassa voineet olla juuri niitä asioita, joilla työhyvinvointia on parannettu.aistivaksi.