Viivi Viljakainen

Olen 25-vuotias Jyväskylässä asuva nuori neito, ja olen yksi Tunne Työelämän -kouluttajista sekä koulutuksen markkinointisuunnittelija. Elämässä minua kiinnostaa ihmisten käyttäytyminen, empaattisuus toisia kohtaan, kauneuden näkeminen ympärillä, luonnon kauneus sekä hyvä ja lempeä työelämä. Olen nuoresta iästä huolimatta kokenut niin henkilökohtaisessa- kuin työelämässäkin iloisia sekä todella vaikeita asioita, ja ne ovat ohjanneet minua siihen pisteeseen, jossa olen nyt. Seuraan omia arvojani, ja pyrin levittämään ympärilleni hyvää. Minulle on todella tärkeää, että työelämässä voin seistä itselleni tärkeiden asioiden takana eli arvot vahvasti ohjaavat tekemistäni. Minulle tärkeimpiä arvoja ovat ehdottomasti toisten mielipiteiden ja tunteiden kunnioittaminen, tasa-arvoisuus ja toisista huolehtiminen. Elämä tarjoaa meille aika ajoin haasteita, ja niistä on mahdollisuus selvitä, pyytämällä apua, mikäli omat voimat eivät riitä niitä ratkaisemaan. Työ on suuri osa identiteettiämme, ja meillä tulisi olla oikeus voida työssämme hyvin, jokainen työ on tärkeää.

Aiemman opiskelu- ja työelämän yhdistäminen toivat minulle arvokasta osaamista priorisoinnista, ajankäytöstä ja itseohjautuvuudesta. Rakastan listojen tekemistä, suunnittelua ja eri sovellusten käyttöä, jotta voin tehostaa työskentelyä, ja aikaa jää sille kaikkein tärkeimmälle, elämiselle. Kiire mielletään tehokkuudeksi, ja uskottelemme, että olemme tärkeitä, jos meillä on kiire. Haluan auttaa sinua ymmärtämään, että me kaikki olemme tärkeitä ja kiire on meidän mielessämme. Hyvällä suunnittelulla ja ajankäytön hallitsemisella meidän ei tarvitse tuntea kiirettä ja saamme silti asioita aikaan.

Koulutukseen minua ohjasi palava halu muuttaa lempeämpään suuntaan. Olen herkkä, ja kohdannut ikävää vähättelyä sen takia, heikkoudeksi leimaamista. Tunnen asiat suuresti, ja se on rikkaus. Siksi haluan, että meistä jokainen saisi tuntea juuri niin suuresti, kuin meidät on luotu tuntemaan, ja se nähtäisiin vahvuutena. Autan sinua tunnistamaan tällaiset vahvuudeksesi, olet sen arvoinen, että tuot koko potentiaalisi myös työelämään. Voimme paremmin, kun työelämä kulkee käsi kädessä henkilökohtaisen elämän kanssa, muussa tapauksessa väsytämme itsemme, ja siihen haluamme muutoksen, eikö vain? Yhdessä voimme muuttaa näitä asenteita, ja kunnioittaa jokaista meistä, erilaisuutta. Sinä tuot työpaikalle omasta persoonastasi palasia ja siihen tulee olla avoin ja vapaa ympäristö. 

Olen ollut viimeiset vuodet matkailu- ja palveluliiketoiminnan ammattilaiseksi valmistumisen jälkeen markkinoinnillisissa tehtävissä, mutta sydämeni vei HR. Pidän sitä työpaikan sydämenä. Minulle oli kunnia-asia, kun työntekijä luotti minuun ja pystyin häntä auttamaan. Kohtasin useita kehitettäviä asioita, joista puhuin ääneen, jotta niitä ymmärrettäisiin muuttaa. Henkilöstön hyvinvointi on tärkein yrityksen menestymisen kannalta. Johtamisessa on jo tapahtunut muutosta inhimillisempään, mutta paljon on vielä tehtävää. Puhun sisäisen viestinnän, avoimuuden, kuuntelemisen ja välittämisen puolesta.

Nautin kovasti siitä, että saan määrittää itse aikatauluni ja paikan, jossa teen työni. Olen kokenut sen omakseni, ja se on toiminut hyvin, näin ambiverttinä. Etätyö on minulle tuttua ja lähellä sydäntä, aika ajoin inhimillisesti kaipaan sosiaalista kontaktia. Jos kuitenkin mietin työn tuottavuutta ja sen nautinnollisuutta, on etätyön mahdollisuus tarjonnut siihen kaikki ainekset. Autan sinua mielelläni etätyöhön liittyvissä asioissa.

Elämässä minulle tärkeää on aidot ja luottamukselliset suhteet, pidän syvällisistä keskusteluista, luonnosta, kissoista (omaa Masha-taivaskissaa muistelen päivittäin), hyvästä ruoasta sekä eri maiden kulttuureihin tutustumisesta ja tottakai matkailusta.